Hodie est

dilluns, 2 de juny del 2014

Les Híades

Avete!
En aquesta entrada us explicaré el mite de les Híades. En la mitologia grega, les Híades (Ὑάδες en grec) són les nimfes que fan la pluja.

Per als antics grecs, eren les filles de Pleione i Atlas, el gegant que carregava el món sobre les seves espatlles. Les Híades tenien diverses germanes i un germà, les Plèiades, les Hespèrides i Hías.


El mite explica que un dia mentre Hías caçava, va ser mort per un lleó. Les Híades, tristes per la mort del seu germà, van morir també de pena.

Abans, però, havien sigut les encarregades de criar el fill de Zeus, Dionís, deu del vi. Per això, Zeus davant la tragèdia i com a signe d'agraïment, va transformar les Híades en un grup d'estrelles i les va posar en la constel·lació de Taure. 
Una de les Híades, Aldebaran, és l'estrella més brillant i representa l'ull del bou. Les altres Híades van ser posades una per una en forma de'' V '', formant les banyes i el nas del toro.


Aquesta constel·lació apareixia durant la temporada de pluges, i per això els grecs creien que eren missatgeres de les pluges primaverals i les tempestes de tardor. El seu nom en grec significa “pluja”. Per això en l’antiga Grècia es creia que la pluja representava les llàgrimes de dolor de les germanes davant la mort d'Hías .

Coneixíeu aquest mite?  Espero que us hagi agradat.

Valete!
Adriana Yllanes
1r BTX