Hodie est

dissabte, 10 de maig del 2014

Apol·lo i Dafne

Avete!

Apol·lo i Dafne és un relat que pertany a la mitologia grega i que a través del temps ha estat narrat per autors hel·lenístics i romans en forma de vinyeta literària. Ovidi relata el mite en el poema Les metamorfosis.

Aquest vídeo que ara veureu tracta sobre el mite d'Apol·lo i Dafne, dos joves que senten un amor oposat, ja que Eros maleeix Apol·lo, ja que aquest havia rigut d'ell perquè jugava amb un arc i fletxes. Eros, enfadat, va prendre dues fletxes, una d'or i una altra de ferro. La d'or incitava l'amor, la de ferro incitava l'odi. Amb la fletxa de ferro va disparar a la nimfa Dafne i amb la d'or va disparar a Apol·lo al cor. Apol·lo es va inflamar de passió per Dafne i en canvi ella el va avorrir.





Una de les representacions més famoses del mite és la que Gian Lorenzo Bernini va esculpir entre 1622 i 1625en marbre, la famosa obra Apol·lo i Dafne S'hi pot advertir a Apol·lo aconseguint Dafne mentre ella intenta escapar. Apolo és coronat amb una corona de llorer que presagia la metamorfosi de Dafne en arbre de llorer. Dafne és retratada durant el procés de transformació, de fet els seus braços estan prenent la forma de branques mentre fuig i implora al seu pare que la rescat de Apolo.
Espero que us hagi agradat aquesta entrada sobre Apol·lo i Dafne.
Maite Guart
1Batx