Hodie est

dimarts, 29 d’abril del 2014

Mites i música

Hola a tothom!

Avui en aquesta entrada vull mostrar exemples de cançons modernes en les quals la cultura clàssica ha influenciat clarament en la lletra.

En aquest primer vídeo es pot escoltar la cançó "Caballo de Troya" del grup Tierra Santa en la qual explica el mite del cavall de Troia i  l'últim moment de la història, quan els grecs creuen que tot s'ha acabat i tenen la idea de fer el cavall com a regal per als déus. També explica el moment final quan els troians es creuen vencedors i, quan, de nit, surten els grecs per matar tots els habitants de Troia.



En aquest altre vídeo es pot escoltar la cançó "La ira del cielo" del grup Tierra Santa en la qual s'explica el que va fer el Tità Prometeu per ajudar els mortals per poder viure i explica el càstig que va rebre a causa de haver robat el foc dels déus.
 




En el següent vídeo es pot escoltar la cançó "El laberinto del Minotauro" també del grup Tierra Santa on s'explica com era el Minotaure, l'ésser viu que vivia dins d'un laberint que va néixer a causa d'un càstig dels déus. També narra qui va ser el que va endinsar-se en el laberint per a matar el Minotaure.



Finalment, us deixo aquest vídeo on es pot escoltar la cançó "Neron", també de Tierra Santa, que explica el que va fer l'emperador Neró durant el temps en què governava Roma i parla sobre l'incendi que, segons diuen, va "provocar", així com de les raons per les quals ho va fer.



No sé si les coneixíeu, les cançons. Si no, espero que us agradin. 

Carlos Blanco
1r BTX

1 comentari:

Jose ha dit...

¡¡de lo mejor del metal nacional!!

una lástima que no sean tan reconocidos como otros...