Hodie est

dissabte, 19 d’abril del 2014

Primavera a la romana

Salvete omnes!

Tal com us vaig anunciar a classe aquesta primavera arriba carregada d'activitats... romanes.
Vam acomiadar el segon trimestre amb una excursió a Tarraco, on després de fer uns Terrae Inquisitio (de la qual aviat veure-ho fotos), vam anar al Camp de Mart a veure les Coèfores d'Èsquil, a dinar al local més antic del món i de nou a teatre a riure a cor que vols, amb el Miles Gloriosus de Plaute del grup de teatre In Albis de l'institut Fuente Nueva de Morón de la Frontera.



Aprofito l'espai del bloc per felicitar-los per l'excel·lent feina que realitzen. Tal com va dir el seu director, Pepe Luque, els de lletres poden fer feines tan dignes i serioses com els que més, i ells en són la prova vivent. Esperem tenir la sort de tornar-los a veure l'any vinent!

D'altra banda, ja us vaig avisar que diumenge 13 hi havia la fira romana a Llagostera. Si algú hi ha anat, que ens ho expliqui.
I ara totes les possibilitats que encara tenim per endavant per passar una estona entre romans, una mica més vius que Cèsar o Ciceró.

El cap de setmana del 25 al 27 d'abril a Badalona, l'antiga Baetulo, tenen lloc les jornades de recreació històrica romana la Magna Celebratio.



Hi ha un munt de representacions relacionades amb el món romà, així com tastets dels menjars més preuats entre els nostres avantpassats llatins.
Feu una ullada a la programació i trieu el que més us agradi.

I a partir del 5 de maig i fins al 25 tenen lloc les XVI Jornades de Recreació històrica de Tarraco Viva, aquest any dedicades a Octavi August, amb motiu del bimil·lenari de la seva mort.

Perquè pugueu triar i remenar uns enllaço el programa. I us avanço que possiblement serem allà el dia 21 de maig per fer la visita de l'exposició AUGUST AL TEU GUST.



Podreu veure com vivien els romans, com estudiaven, com jugaven, conèixer la vida dels gladiadors o la sort d'un esclau enriquit, què era el cos de vigiles de Roma i un munt de coses més. Us recomano que feu una ullada a tot el programa, que està ple de coses interessants.

Finalment, teniu el cap de setmana del 10-11 de maig, en el Jaciment d'Empúries, el Triumvirat Mediterrani.
A l’Escala se celebra aquesta recreació històrica, centrada especialment en món grecoromà, origen d'aquesta localitat. Hi podreu trobar un mercat grecoromà, una trobada d’armats, tallers didàctics infantils, olimpíades emporitanes, lluites de gladiadors, etc.

Espero que puguem trobar un moment per anar-hi, ja que us agradarà molt. N'estic segura!
Gaudete!

1 comentari:

pepeinalbis ha dit...

Soy Pepe Luque, profe y director de "In albis Teatro", creo en las palabras que dije sobre la gente de Humanidades y agradeceros tanto cariño como recibimos cada vez que vamos a Tarragona. GRACIAS