Hodie est

divendres, 17 de gener del 2014

En defensa de les Humanitats!

Avete omnes!

Com si m'haguessin sentit o perquè els fats s'han confabulat, per afermar el que us deia en l'arravatament de passió ciceroniana de dimecres, dijous es va presentar a la sala Prat de la Riba de l'IEC un document promogut per tretze intel·lectuals, i subscrit per més de 400 particulars i institucions, en el qual es recorda que cal defensar l'aprenentatge de les humanitats, perquè tot allò que aprenem ens fa més savis i, sobretot, més lliures. 
El títol del manifest: UNES HUMANITATS AMB FUTUR




A més a més, per parlar-ne a Catalunya Radio han entrevistat Joan Domènec Ros, president de l'Institut d'Estudis Catalans, i Meritxell Blay, professora de grec a l'Institut Jaume Primer de Salou i presidenta de l'Associació de Professors de Llengües Clàssiques de Catalunya, APLEC. Entre d'altres coses, parla sobre el Concurs Odissea, en el qual vosaltres participeu. 



Us animo a llegir el manifest, escoltar l'entrevista i dir la vostra. Possiblement després de fer-ho us sentireu més feliços d'estudiar el batxillerat humanístic. Si és que algú no s'hi sentia ja!

Gaudete