Hodie est

diumenge, 22 de setembre del 2013

Aprenem l'alfabet

Χαῖρετε!

Ja ha començat el curs 2013-2014 i poc a poc ens anem traient la mandra de les orelles, aparquem les llargues vetllades d'estiu i escalfem motors per a un curs que promet ser intens.

De moment, pinta bé. Classes plenes d'alumnes entusiastes m'esperen per aprendre els secrets del llatí i del grec. A més, en dues setmanes farem la primera sortida per recórrer els carrers de Barcino, la Barcelona romana, i, ja que hi som, anar a veure la segona pel·lícula de la saga de Percy Jackson, Percy Jackson i el mar dels monstres.

Però després dels dies de presentacions a primer i quart i repàs a segon, la cosa es posa seriosa i ens trobem amb la matèria.

Així, els alumnes de grec de primer ja us heu començat a familiaritzar amb les lletres de l'alfabet grec i per això us dedico aquesta entrada en la qual podeu trobar un enllaç molt interessant per revisar els sons de l'alfabet i com s'escriuen les lletres i un altre per llegir els diftongs i els dígrafs.

D'altra banda, també us recomano que feu una ullada a aquesta presentació on s'explica l'origen de l'escriptura i la relació i evolució dels alfabets.

20 el alfabeto griego y latino from Juanluisneoptolemo


Per acabar, com no podia ser d'una altra manera, us animo un cop més a escoltar el 

alumne de l'Institut Cristòfor Ferrer, que trobareu al blog El fil de les clàssiques
I si us agrada i en voleu sentir més, aneu a Aracne Fila i Fila a l'apartat Rap i Balades. N'hi ha de molt bons! 

I per practicar, ja sabeu que al moodle trobareu més exercicis!!!
Espero que us siguin útils.