Hodie est

dijous, 26 d’abril del 2012

Magna Celebratio MMXII

Avete discipuli et discipulae!

Ja gairebé ha acabat aquest mes d'abril que, com és habitual, ha estat carregat d'esdeveniments: les vacances de Setmana Santa, Sant Jordi, teatre clàssic, la primavera, dia mundial de la dansa... i com, no, la Magna Celebratio de Badalona.

Sí, un any més a la ciutat propera de Badalona, la Baetulo romana que alguns de vosaltres ja heu visitat i coneixeu, se celebra el VIII festival romà que combina escenes de reconstrucció històrica, visites a espais arqueològics, degustació de menús romans i divulgació d'escenes de la vida quotidiana dels nostres avantpassats romans.

El programa d'actes és molt variat i segur que si us hi animeu trobareu alguna activitat del vostre gust. Entre d'altres destacarem el Lliurament de Premis del Consurs Odissea (en el qual els alumnes del Gallecs recordeu que vau fer un molt bon paper), que té lloc avui dijous a les 18 h al Museu de Badalona.
Nosaltres no hi podem assistir però des d'aquí felicitem de nou els guanyadors i animem els organitzadors a repetir el concurs l'any vinent!

Altres activitats són: 
I com a plat fort dissabte 28 i diumenge 29 d'abril teniu les jornades de reconstrucció històrica, en les quals podeu veure com es feia un mosaic, com treballaven els escultors, com es preparaven perfums o com vivia un legionari entre altres coses. 
També podeu participar en tallers i activitats de la vida quotidiana dels romans, de les quals vull destacar el taller de Ludi Romani i la Schola, perquè tots dos són tallers duts a terme pels alumnes dels instituts Isaac Albéniz, Cristòfor Ferrer i Escola Vedruna, els nostres companys blocaires d'Aracne fila i fila, El fil de les clàssiques i El vaixell d'Odisseu



Si voleu descarregar-vos el programa complet cliqueu aquí.
Animeu-vos, doncs, a passar uns dies com si fossiu romans de veritat! Qui sap si no sentireu  parlar en llatí?
Gaudete!

1 comentari:

Ζήνων ha dit...

Encara que no he pogut assistir aquest any, penso fer-ho el vinent :)